Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland en Midden-Delfland hanteren te lage tarieven voor jeugdzorg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 22 oktober 2019 17:23

Foto: Archief WOS Media


De zorginkooporganisatie van onder meer de gemeenten Westland en Midden-Delfland hanteert te lage tarieven voor de zorg die ze willen inkopen. Dat concludeert de Haagse voorzieningenrechter na een kort geding dat is gevoerd door twaalf jeugdhulpaanbieders.

De aanbieders stellen structureel verlies te gaan draaien door de gehanteerde tarieven en daardoor niet langer goede zorg aan te kunnen bieden. De in totaal tien gemeenten in de regio Haaglanden moeten daarom opnieuw naar de tarieven kijken voor de inkoop van jeugdhulp, zodat de tarieven alsnog kostendekkend en reëel worden.

De tien gemeenten in de regio Haaglanden, waaronder de gemeenten Westland en Midden-Delfland, zijn in april 2019 een gezamenlijke procedure gestart voor inkoop van jeugdhulp voor de periode 2020-2024. Zij gaven juist aan dat de tarieven wel realistisch zijn. Maar de voorzieningenrechter gaat daar dus niet in mee.

Bij de gemeente Midden-Delfland en de gemeente Westland door de WOS is om een reactie gevraagd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS