Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland experimenteert met centraal tellen van stemmen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 20:20


De gemeente Westland is een van de 76 gemeenten die bij de komende verkiezingen experimenteren met een centrale opzet van het tellen van de stemmen. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft dat deze dinsdag besloten. Ook de gemeente Rotterdam, waar Hoek van Holland onder valt, doet mee aan het experiment.

De proef vindt plaats tijdens de gecombineerde provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van 20 maart aanstaande. In de 'experimenteergemeenten' tellen de leden van de stembureaus na het sluiten van de stembussen de stembiljetten voor beide verkiezingen alleen op partijniveau, zodat al snel een voorlopige uitslag bekend kan worden gemaakt. Een dag later wordt dan met uitgeruste mensen geteld hoeveel stemmen er op afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS