Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland gaat ook particuliere beveiligers inzetten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 11 oktober 2019 00:40

Foto: Signbiblio


Twee particuliere beveiligingsbedrijven gaan in de gemeente Westland assisteren bij het verhogen van de leefbaarheid en de veiligheid. Dat gebeurt in een koppeling met de veiligheidsambtenaren van de gemeente, de boa's, en in nauwe samenwerking met de politie. Dit maakte burgemeester Bouke Arends donderdagavond bekend.

Bij het begin van een commissievergadering van de gemeenteraad liet Arends weten, dat hij het liefst met drie lokale beveiligingsbedrijven in zee was gegaan, maar dat was niet mogelijk. De samenwerking wordt nu opgepakt met EW Security en H & G Security.

Motie
De inzet van particuliere bedrijven vloeit voort uit een motie, die in november vorig jaar de steun van een meerderheid in de gemeenteraad kreeg. De gevonden oplossing is overigens niet helemaal geworden wat in de motie was gevraagd. Daarin is namelijk sprake van "nachtelijke surveillancediensten". De oplossing die uit de bus is gekomen, luidt: van maandag tot en met zaterdag  van 15.00 tot 23.00 uur. Arends sprak van een verdubbeling van de huidige inzet in die uren. Hij stuurt de gemeenteraad volgende week nog een brief waar alles in staat.    


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS