Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland huisvest te weinig statushouders

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 12 januari 2019 12:35

Foto: WOS Media


De gemeente Westland heeft in het afgelopen half jaar te weinig statushouders gehuisvest. Voor de tweede helft van 2018 zouden er 110 vluchtelingen met een verblijfsvergunning een plekje in Westland moeten krijgen, maar tot nog toe loopt de gemeente 37 statushouders achter op de taakstelling die de provincie oplegt.

Dat Westland moeite heeft om aan de taakstelling te voldoen is al langer bekend. Het is ook niet de eerste keer dat men niet genoeg statushouders kan huisvesten. Ook in de eerste helft van 2018 lukte het de gemeente niet om aan de eisen van de provincie te voldoen.

Het college wil gaan aantonen dat de aan Westland opgelegde taakstelling te fors is. Die aantallen zijn tot dusver puur gebaseerd op het inwonertal van de gemeente, maar voor Westland zou een uitzondering moeten worden gemaakt, mede vanwege het aantal te huisvesten arbeidsmigranten.

In Maassluis en Midden-Delfland zijn er in de laatste zes maanden van 2018 juist meer statushouders gehuisvest dan de taakstelling. In Midden-Delfland waren dat er 12 meer en in Maassluis, waar er eigenlijk helemaal geen taakstelling was, waren dat er 7.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS