Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westland in top vijf van meest toiletvriendelijke grote gemeenten

Je kunt op steeds meer plekken in Westland naar een openbaar toilet, dat blijkt uit cijfers van de toiletalliantie, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. Was er vorig jaar slechts 1 toilet op 2.468 inwoners, nu is er 1 wc op 1.867 Westlanders. Het levert de gemeente Westland een vierde plek op in de lijst met de meest toiletvriendelijke grote gemeenten van Nederland.

Hoewel Westland vorig jaar nog op de tweede plek van de ranglijst stond, doet de gemeente het dit jaar toch beter, want er zijn meer openbare toiletten beschikbaar. Andere gemeentes hebben Westland alleen nog harder ingehaald. Aan de top van de lijst staat Alkmaar met 1 toilet op 1436 inwoners. Ook Amersfoort en Leeuwarden doen het nog iets beter dan Westland. Roosendaal, Oss en Nissewaard zijn de minst toiletvriendelijke gemeenten.

De Maag Lever Darm Stichting baseert zich op het aantal toiletten in de app Hoge Nood. Deze app maakt inzichtelijk waar buik- en blaaspatiƫnten, maar ook vrouwen, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen terecht kunnen.

Categorieen:
Westland Algemeen