Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Infra stelt: Onze gasmeters zijn veilig

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 29 oktober 2017 00:08


Regionaal netbeheerder Westland Infra gaat zogeheten slimme gasmeters die in de periode van juni-augustus vorig jaar zijn geïnstalleerd zo snel mogelijk vervangen. Het bedrijf garandeert de veiligheid van deze apparaten, maar wil de eventuele onrust wegnemen naar aanleiding van een tv-uitzending waarin werd gesteld dat er landelijk 40.000 niet-deugdelijke meters zijn geïnstalleerd.

Westland Infra heeft zaterdagavond een als geruststellend bedoeld bericht doen uitgaan over de bewuste gasmeters. Aanleiding daartoe vormde het televisieprogramma Kassa van BNNVara. Daarin werd de veiligheid van een serie zogeheten slimme meters in twijfel getrokken.

Het gaat in het geval van de Poeldijkse netbeheerder om meters van het merk Landis + Gyr, die door Westland Infra zijn geplaatst in de periode juni-augustus 2016. "Het klopt dat deze meter niet volledig voldoet aan de specificaties, deze meters hebben een iets kortere schroefdraad. Echter is er geen sprake van een onveilige situatie in de meterkast", stelt Westland Infra.

De netbeheerder wijst er op, dat inmiddels onderzoek is gedaan door het keuringsinstituut KIWA. "Wij garanderen - ook namens de andere netbeheerders van Nederland - dat veiligheid voor alles gaat in onze dienstverlening en dat wij op het punt van veiligheid nooit concessies doen", aldus Westland Infra.

Snelle vervanging
Wel is er besloten om de meters zo snel mogelijk te vervangen. Dit omdat een aanvullend onderzoek, waarbij de effecten op langere termijn zijn onderzocht, geen zekerheid geeft voor de levensduur van 20 jaar van de meters. Deze vervanging is een preventieve maatregel, zegt het bedrijf.

Aan het adres van de betrokken klanten merkt Westland Infra op: "U hoeft zelf niets te doen en u kunt de gasmeter tot de vervanging veilig blijven gebruiken. Wij weten exact welke klanten een meter met een kortere schroefdraad hebben en zullen binnen afzienbare tijd contact opnemen om een afspraak te maken voor vervanging".

Wie twijfel over de meter in zijn of haar meterkast heeft, wordt aangeraden om contact op te nemen. "Dan kunnen wij kijken of uw meter binnenkort wordt vervangen", besluit Westland Infra.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS