Archief
WOS Media

WOS Media

Westland moet duidelijkheid bieden over huisvesting statushouders

De provincie Zuid-Holland wil vóór 1 april van de gemeente Westland weten hoeveel statushouders in de eerste helft van dit jaar aan een woning worden geholpen. Wethouder Van der Stee wees er dinsdagavond op, dat 44 van de 60 gemeenten in de provincie een pittige brief van de provincie hebben ontvangen, waarin de toonzetting is toegespitst op de specifieke gemeente.

Per 1 januari was de actuele stand van zaken dat Westland vóór 1 juli 87 vluchtelingen met een verblijfsvergunning moet huisvesten. Er was bij de jaarwisseling nog een achterstand van 37 en de nieuwe taakstelling voor het eerste halfjaar is 50, zei de wethouder in een commissievergadering van de gemeenteraad.

In januari zijn er 25 statushouders via bemiddeling aan een woning geholpen en voor de maanden februari en maart worden dat er in totaal 21. Van der Stee kondigde een bekendmaking aan in de raadsvergadering van 19 februari. Hij meldt dan een locatie waar het college van B en W een innovatieve woonvorm voor statushouders en andere zogeheten spoedzoekers wil ontwikkelen.

Categorieen:
Westland Politiek