Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland naar rechter om verkoop huurwoningen tegen te gaan

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 7 juni 2018 13:13


De gemeente Westland stapt naar de rechter om ervoor te zorgen dat een deel van de sociale huurwoningen in Westland niet verloren gaat. De Autoriteit Woningcorporaties vindt dat corporatie Vestia het percentage sociale huurwoningen mag terugbrengen naar 60 procent, maar daar denkt de gemeente heel anders over.

De Autoriteit Woningcorporaties vindt dat het verlagen van het aantal sociale huurwoningen geen volkshuisvestelijke gevolgen heeft voor Westland en heeft daarom het door de gemeente ingediende bezwaar verworpen. Westland stelt dat het plan van Vestia grote sociale gevolgen heeft voor Naaldwijk, Honselersdijk en Maasdijk.

"Landelijk wordt er naar gestreefd dat 80 procent van het bezit van woningcorporaties bestaat uit sociale huurwoningen. Dat moet ook in Westland zo zijn", aldus wethouder volkshuisvesting Ben van der Stee. Volgens hem is het nu al lastig om in je eigen dorp een huurwoning te vinden.

Recentelijk hebben de 23 wethouders volkshuisvesting in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een brandbrief aan de minister geschreven met het dringende verzoek te helpen bij het vinden van een snelle oplossing. De gemeente hoopt met de rechtszaak een krachtig signaal af te geven richting het Rijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS