Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland nu eindelijk Fairtrade-gemeente

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 10 oktober 2019 17:05

Foto: Pixabay


De gemeente Westland mag zich sinds deze donderdag officieel een Fairtrade-gemeente noemen. Het verzoek dat daarvoor is ingediend bij de overkoepelende landelijke organisatie, is op dag van de duurzaamheid ingewilligd, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan de WOS. Aan die erkenning ging een lang traject vooraf.

Bijna vijf jaar geleden werd het spreekwoordelijke zaadje gepoot voor Fairtrade in Westland. In november 2014 werd het college van B en W een motie overgenomen die was opgesteld door Progressief Westland en mede was ingediend door CDA, GBW en D66. In november 2016 volgde een informatieavond in De Westlandse Druif in Monster.

Het vervolg was moeizaam. In september vorig jaar concludeerde het college van B en W dat er te weinig draagvlak voor het predicaat was. Bij de gemeenteraad werd aangekondigd dat gestopt zou worden met de pogingen om een Fairtrade-gemeente te worden.

Deur op een kier
Een maand later zette het college de deur op een kier. Het dichtgooien van het boek kon worden afgewend, als zich op korte termijn burgers bij wethouder Karin Zwinkels zouden melden om de kar van de vereiste 'lokale werkgroep' te gaan trekken. In december kwam het bericht dat 's-Gravenzander Hans Triep zich had aangemeld om samen met enkele bestuursleden van de wereldwinkel in zijn woonplaats de kar te gaan trekken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS