Archief
WOS

WOS

Westland schort inning veldhuur bij sportclubs op

De gemeente Westland heeft de inning van veldhuur bij sportverenigingen voorlopig opgeschort tot 1 juli. Dat laat sportwethouder Pieter Varekamp weten in een brief aan de sportclubs. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan aanvullende lokale maatregelen om clubs te ondersteunen, die door de coronacrisis inkomsten mislopen en zo in de problemen dreigen te komen.

Door de maatregelen rondom het coronavirus wordt al sinds vorige maand niet meer gespeeld. Bij vrijwel alle sporten is het seizoen ten einde. Veel clubs missen daardoor inkomsten als de baromzet. FC 's-Gravenzande-voorzitter Leo van der Lans rekende eerder uit dat zijn club meer dan een ton aan inkomsten zou mislopen.

De opschorting betekent niet dat verenigingen helemaal geen veldhuur hoeven te betalen, iets waarvoor bijvoorbeeld FC 's-Gravenzande eerder wel pleitte. Het is alleen een uitstel. Clubs hebben inmiddels een factuur ontvangen of krijgen die binnenkort, maar die hoeven ze pas na 1 juli te betalen.

Aanvullende maatregelen

In overleg met andere gemeenten in de regio wordt momenteel gewerkt aan andere maatregelen, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen en huur. Zodra bekend wordt hoe deze eruit gaan zien, wordt dit gecommuniceerd.

Varekamp wijst verder op de landelijke regelingen waarvan verenigingen gebruik kunnen maken. Bij het noodloket van het ministerie van Economische Zaken kunnen sportverenigingen en -stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro aanvragen. Ook heeft sportkoepel NOC*NSF een noodfonds van 4 tot 5 miljoen euro opgericht om de sport te ondersteunen.