Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Verstandig: Burgemeester dreigt met sancties voor pers

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 15 september 2016 12:36

Foto: Archief


Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland zou met sancties gedreigd hebben tegen de 's-Gravenzandse journalist John Navarro. Deze had maandag op zijn website een artikel gepubliceerd over de schorsing van griffier Nico Broekema. Westland Verstandig heeft vragen gesteld aan het college van B en W.

Zo wil de partij weten of het klopt dat Van der Tak maandagavond rond 23.00 uur met Navarro gebeld heeft over het wijzigen van bepaalde passages. De betreffende passages gaan vooral over de rol van een griffiemedewerker.

Trad de burgemeester op tegen Westland Media omdat in het eerste artikel feitelijke onjuistheden stonden, wil de partij verder weten. Evenals de vraag of Van der Tak heeft gehandeld in strijd met de persvrijheid.

Reactie Van der Tak

Burgemeester Van der Tak bevestigt, dat hij Navarro maandagavond heeft gebeld. In dat gesprek heeft hij er op gewezen dat het ongewenst is om ambtenaren in het openbaar bij naam te noemen. Op de vraag van Westland Verstandig over het dreigen met sancties richting Navarro is de burgervader vooralsnog niet ingegaan; een woordvoerder van de gemeente wilde alleen aangeven dat het een indringend gesprek is geweest.

Wel zegt Van der Tak dat de publicist "geen contact heeft gehad met de bij naam genoemde ambtenaar, maar hem desondanks op een denigrerende en verwerpelijke manier heeft weggezet". Het gaat volgens de woordvoerder dan vooral over de toon die erbij is aangeslagen in relatie tot het onderwerp. De burgemeester is van mening dat dit onaanvaardbaar is en dat het raakt aan schending van de integriteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS