Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Verstandig: Extra raadsvergadering over vertrek wethouder

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 2 december 2019 16:26

Foto: Dennis van Schie 1


Het vertrek van CDA-wethouder Karin Zwinkels is voor Westland Verstandig aanleiding om een extra raadsvergadering aan te vragen. Die zou gehouden kunnen worden voorafgaand aan de reguliere vergadering van de raad op 10 december.

De fractie wil een discussie over de oorzaken van het opstappen van de wethouder en in het bijzonder in welke dossiers er welk verschil van inzicht was tussen de wethouder en de CDA-fractie. Ook wil Westland Verstandig weten hoe het nu verder gaat met de betreffende dossiers, omdat "de standpunten van de wethouder uiteraard - vanwege collegiaal bestuur - ook de standpunten van het college zijn".

De fractie wil de extra raad verder aangrijpen om te discussiëren over het aantal wethouders. Het aantal raadsleden van de Westland Verstandig-fractie (acht zetels) is volgens het reglement van orde van de raad genoeg om een extra vergadering te laten uitschrijven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS