Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Verstandig: terugplaatsing gravin Machteld kan veel goedkoper

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 15 oktober 2018 16:38

Foto: Fred van der Ende 1


Volgens Westland Verstandig is het mogelijk om voor een fractie van het bedrag dat wethouder Vreugdenhil heeft genoemd het beeld van gravin Machteld terug te plaatsen op het vernieuwde Marktplein van 's-Gravenzande. De fractie dient dinsdag een motie in, waarin wordt gevraagd om een eerder door de raad aangenomen motie over de terugplaatsing toch uit te voeren.

Volgens wethouder Vreudenhil kost herplaatsing 120.000 euro, waarin is inbegrepen dat de winkeliersverening haar bijdrage aan de herontwikkeling van het Marktplein (40.000 euro) dan intrekt. Maar Westland Verstandig heeft bij de motie een offerte gevoegd, waaruit blijkt dat de werkzaamheden voor iets meer dan 17.000 euro kunnen worden uitgevoerd. Ook al moet daar de BIZ-bijdrage worden opgeteld, is het verschil opmerkelijk groot. Wethouder Vreugdenhil wilde maandag de vraag of Westland Verstandig een rekenfout heeft gemaakt vooruitlopend op de raadsvergadering niet beantwoorden.


In een brief van 2 oktober gaf de wethouder de raad in overweging terug te komen op de herplaatsingsmotie. Niet alleen zou de operatie 120.000 euro kosten, maar ook zouden de afspraken over het gebruik van het plein opnieuw gevoerd moeten worden. Bovendien zou uitvoeren van de motie een negatief effect hebben op toekomstige participatietrajecten, omdat in het 's-Gravenzandse project de deelnamende partijen juist tegen herplaatsing hadden gestemd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS