Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Verstandig wil handhaving betaald parkeren bij strand

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 18:26

Foto: Archief WOS Media


Waar een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad voorstander is van afschaffing van betaald parkeren bij de stranden, is de fractie van Westland Verstandig een uitgesproken tegenstander van die voorgenomen afschaffing. In haar ogen is het door de naderende verkiezingen ingegeven voorstel, niet goed doordacht.

Westland Verstandig stelt: "Westland heeft een aantal familiestranden. Vaste bezoekers van de parkeerplaatsen kunnen nu een abonnement nemen. Vrij parkeren betekent dat op drukke zomerse dagen het nog drukker wordt, omdat gratis parkeren recreanten van buiten Westland zal aantrekken. Zij zullen niet voor Kijkduin of Hoek van Holland kiezen, maar voor Westland. Ook raken de gratis parkeerterreinen dan overvol. Dat betekent dat in woonwijken, grasstroken en zelfs daarbuiten geparkeerd gaat worden."


De beheerders van de parkeerterreinen zorgen nu op drukke dagen voor een zekere regulering en die valt weg als ze geen functie meer hebben, stelt de fractie. "Het gevaar van lang parkeren en camper-parkeren ontstaat bij vrije toegankelijkheid van de parkeerplaatsen. Beheer van de parkeerterreinen vraagt extra aandacht, ook voor de veiligheid. Ook dat beheer is er niet meer als gratis parkeren wordt ingevoerd." 
Westland Verstandig is daarom - ter beperking van overlast - voorstander om bij mooi strandweer extra vervoer vanuit de diverse dorpskernen te regelen.

Afgelopen week hebben drie raadsfracties te kennen gegeven, dat zij het betaald parkeren willen afschaffen. De betrokken fracties, van CDA, LPF en GBW, hebben samen een meerderheid in de Westlandse gemeenteraad. Komende dinsdag staat de Kustvisie op de agenda.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS