Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland werkt samen met Chinese tuinbouwstad

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2019 15:00

Foto: Rolf van Koppen


De gemeente Westland gaat een samenwerking op het gebied van tuinbouw aan met de Chinese stad Yangling. Daarvoor tekende burgemeester Arends vrijdag een intentieovereenkomst met Li Jiuhong, adjunct-directeur van de Yangling Agro High Tech Zone. Centraal in de samenwerking staan educatie, onderzoek en clusterontwikkeling.

De regio waarin Yangling ligt, wordt gezien als kraamkamer van de Chinese land- en tuinbouwontwikkelingen waar behalve de Yangling Agro High Tech Zone ligt, ook drie vooraanstaande landbouwuniversiteiten zijn gevestigd. Een regeringsdelegatie bracht vrijdag een eerste bezoek aan Westland. Het bezoek is een vervolg van een handelsmissie van het Nederlandse ministerie van Landbouw uit 2018, waarbij ook Westland aanwezig was.


De samenwerking wordt in de komende periode verder vormgegeven. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS