Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland wil 39 gebouwen verduurzamen met zonnepanelen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 14:58

Foto: Google Streetview


De gemeente Westland is samen met Delft en Zoetermeer een marktverkenning begonnen voor het plaatsen van in totaal zo'n 190.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Daarvan moet meer dan 35.000 vierkante meter in Westland komen.

De gemeenten trekken gedrieën op via de samenwerkingsorganisatie Inkoopkracht ZHW, waarbij Zoetermeer het voornaamste aanspreekpunt is. Doel is om marktpartijen al in een vroeg stadium te betrekken voordat de daadwerkelijke aanbesteding van start gaat. "De gemeenten willen de mogelijkheden van de markt optimaal benutten en luisteren naar aandachtspunten vanuit de markt."


Op de Westlandse lijst staan 39 gemeentelijke gebouwen die verduurzaamd moeten worden met zonnepanelen. De grootste locatie is de Vreeloohal in De Lier (5400 vierkante meter). Ook de Westlandhal in 's-Gravenzande (3193 m2) en de brandweerkazerne in Monster (2715 m2) worden genoemd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS