Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westland wil plastic afval apart gaan inzamelen

De gemeente Westland wil het plastic afval vanaf medio 2019 huis-aan-huis gaan inzamelen. Dat is te lezen in een voorstel aan de gemeenteraad, die daar in oktober een besluit over neemt.

Volgens wethouder Snijders bieden Westlanders momenteel gemiddeld 206 kilo restafval per jaar aan. Daarvan bestaat 75 procent uit herbruikbare materialen als plastic verpakkingsmateriaal, gft, papier en glas. Met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNG en Rijkswaterstaat is als richtlijn afgesproken om in 2020 tot 100 kilo restafval per jaar te komen.

Momenteel wordt gft en papier al apart opgehaald, maar plastic nog niet. Daar moet dus verandering in komen. Als de raad akkoord gaat, krijgen huishoudens met een laagbouwwoning in de kernen plastic zakken voor de inzameling van PBD (plastic, blik en drinkpakken), huishoudens in het buitengebied ontvangen hiervoor een minicontainer. Het plastic afval wordt eens per twee weken opgehaald. Bij hoogbouwwoningen en woningen die voor het restafval gebruik maken van een verzamelcontainer verandert er niets

Westland verwacht dat het volume restafval hierdoor zal afnemen. De grijze bak zal dan nog maar een keer per vier weken worden geleegd.

Categorieen:
Westland Politiek