Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland wil Prinsenbos snel uitbreiden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 19 december 2018 14:01

Foto: Google Streetview


De al jaren levende plannen om het Prinsenbos in Naaldwijk verder uit te breiden, kunnen binnenkort werkelijkheid worden. De gemeente Westland heeft het voornemen om 6.000 m2 grond aan de achterzijde van het recreatiegebied aan te kopen en te betrekken bij het bos en de plas.

De grond is eigendom van het Hoogheemraadschap van Delfland, maar werd gebruikt door de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM). Daarbij is de grond vervuild geraakt. Komend voorjaar vindt de sanering plaats en daarna kan de gemeente het stuk aankopen en concrete plannen maken.

Behalve het aanplanten van nieuw groen, kijkt de gemeente ook of het mogelijk is om op die plek een nieuw onderkomen voor Scouting Naaldwijk te realiseren. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid en de parkeerfaciliteiten rond het Prinsenbos te verbeteren.


Het college van B en W sprak de wens om het stuk grond aan te kopen in september al uit bij de presentatie van het nieuwe collegeprogramma.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS