Archief
Open Street Map

Open Street Map

Westland wil weigering nieuwe aardgasvergunning NAM

Geheel in lijn met de teneur van de commissievergadering van maandagavond, wijst de gemeente Westland de jongste aardgasplannen van de NAM scherp af. Er was alom lof voor wethouder Pieter Varekamp en de ambtenaren dat zij binnen een dag een herschreven zienswijze hadden opgesteld.

Het eerder door B en W opgestelde concept bevatte vooral veel vragen, maar de meeste raadsfracties wilden dat er duidelijke stellingen zouden worden ingenomen. Waar het concept eindigde met de zin "Wij wensen u succes bij de beantwoording en zien uw antwoorden op de door ons gestelde vragen en zienswijzen tegemoet", luidt het nieuwe slot van de zienswijze ondubbelzinnig als volgt: "Alles in overweging nemende is onze conclusie dat de winningsvergunning moet worden geweigerd."

Maassluis

Ook in Maassluis werd er dinsdagavond, op aandringen van Forum voor Maassluis, over de plannen van de NAM gesproken. Daar liet wethouder Van der Wees weten dat het college geen zienswijze gaat indienen omdat de plannen Maassluis bijna niet zouden raken en omdat er eerder al een advies is gestuurd naar het ministerie, waarin voorwaarden gesteld zijn aan het winningsplan.