Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlander vrijgesproken van stalking medium Astro TV

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 3 september 2019 14:40

Foto: WOS Media 8


De 30-jarige 's-Gravenzander die werd verdacht van stalking van Astro TV-medium Daniëlle, is daarvan vrijgesproken. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten. Die concludeert dat de Westlander na een zogeheten stopbrief geen inbreuk meer heeft gemaakt op de privacy van het medium.

De man, die verklaarde verliefd te zijn geweest op Daniëlle, stuurde vanaf maart vorig jaar vervelende berichten via social media, mails, WhatsAppjes met foto's, sms'jes en telefoontjes. Ook ging hij drie keer naar de school waar zij lesgeeft. Hiervoor kreeg hij eerder ook een contactverbod opgelegd.
Op 9 augustus 2018 stuurde Daniëlle de verdachte een stopbrief. De man beloofde haar toen ook met rust te laten. Ruim twee maanden later deed het medium echter aangifte, omdat de Westlander toch zou zijn doorgegaan.

De rechter heeft de mails gelezen die de verdachte heeft gestuurd via het contactformulier van Daniëlles website, maar vindt deze niet beledigend of bedreigend van aard. "Het zijn e-mailberichten die naar hun inhoud passen bij de doelgroep van een medium, dat immers oplossingen wil geven voor kwetsbare personen met problemen. Het verdienmodel van het bedrijf is ook gericht op de doelgroep waartoe verdachte behoort (een kwetsbare persoon met een lichte verstandelijke beperking, red.)."

De 's-Gravenzander wordt wel veroordeeld voor mishandeling van zijn vader in maart 2018. Hij sloeg en trapte de de man op rug en schouder en gaf een karatetrap in de maagstreek. Ook vernielde hij die dag twee porseleinen beeldjes in het huis van zijn ouders.


De mishandeling en vernieling hangen samen met de gevoelens van de verdachte voor medium Daniëlle. De vader van de man verklaarde tegenover de politie dat hij en zijn zoon, die toen nog in één huis woonden, de hele week al ruzie hadden over de vrouw. 

De rechter legt de man een gevangenisstraf van 30 dagen op, gelijk aan het voorarrest. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS