Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlander wacht Keniaanse verkiezingen nauwlettend af

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 augustus 2017 12:01

Foto: zittend president Kenyatta met Wim van den Burg


De Keniaanse bevolking kiest dinsdag een nieuwe president. De nek-aan-nekrace gaat tussen zittend president Uhuru Kenyatta en uitdager Raila Odinga. De Westlandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg krijgt er veel van mee.

"Ik heb net gekeken. Er staan lange rijen voor de stemlokalen. De situatie is rustig, maar tegelijkertijd is iedereen enigszins bezorgd", zegt Van den Burg vanuit Mpeketoni. De verkiezingen in 2007 liepen namelijk uit op bloedvergieten met 1.100 doden. 


In 2007 was er sprake van een close finish en ook nu is de strijd tussen de twee kandidaten heel spannend. De Westlander verwacht dat het de komende dagen rustig blijft, maar dat alles afhangt van de uitslag.

Die uitslag laat nog twee dagen op zich wachten, omdat alle stemmen met de hand worden geteld. Als de uitslag volgens verwachting te dicht bij elkaar ligt, kan het gebied bij Wim den Burg geïsoleerd raken. "Dat gebeurde in 2007 ook, waardoor je bijna niet meer kunt reizen". 

Ontmoeting
Wim van den Burg runt een school en een boerderij in Mpeketoni aan de kust. Daar is het de afgelopen tijd volkomen rustig, mede omdat alles 24 uur per dag zwaar wordt bewaakt. Vlak achter die school ligt een legerbasis van de luchtmacht, waardoor hij zittend president Uhuru Kenyatta al twee keer heeft ontmoet. "Ik ben niet bang", besluit de Westlander. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS