Archief

Westlander ziet Duncan Laurence op 10 meter afstand winnen

Een ervaring om nooit te vergeten voor Daniël van der Sande uit Naaldwijk en zijn vriend Sjoerd Knops uit Amsterdam. De twee Songfestivalfans zijn zaterdagavond in Tel Aviv getuige geweest van de winst van Duncan Laurence.

De mannen zaten in de Green Room, de ruimte waar artiesten de finale doorbrachten. Op slechts 10 meter afstand van Duncan Laurence hebben Daniël en Sjoerd de historische finale gevolgd en na afloop groot feest gevierd.

Vrijdagochtend vertrokken Sjoerd en Daniël naar Israël en ze kwamen maandagochtend om 03.00 uur weer thuis. "Geweldig, echt fantastisch", vertelden de twee op WOS Radio.

"Ik kan het nog steeds niet geloven, die puntentelling was zó spannend", blikt Sjoerd terug. "Op het eind ging het tussen Zweden en Duncan", weet Daniël. Even sloeg de twijfel toe, toen op het moment suprême drie cameraploegen bij Zweden stonden en slechts eentje bij Nederland. Maar Duncan Laurence kreeg uiteindelijk meer stemmen.

Ook het feest na afloop blijft Daniël nog lang bij. "Toen wij terug waren in het hotel, was de zon al twe uur op". Ze vierden het overwinningsfeest op een afterparty van de Green Room bezoekers. "Het was net Ibiza. Overal bars, eten en dj's. Echt bizar".

Als het lukt, zijn de mannen er volgend jaar weer bij. Dan mag Nederland het Songfestival organiseren.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur