Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlanders fietsen ruim 92.000 euro bij elkaar in Kenia

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 4 november 2019 10:03

Foto: PR


Een groep van 82 sportieve Westlanders heeft met een fietstocht door Tanzania en Kenia in totaal 92.587 euro opgehaald voor de Girls Empowerment Foundation. Deze stichting zorgt ervoor dat meisjes in ontwikkelingslanden onderwijs kunnen genieten.

De fietstocht van meer dan 500 kilometer lang is gehouden van 17 tot en met 24 oktober. De deelnemers fietsten naar de twee projecten aan de oostkust van Kenia: een weeshuis en een basisschool. Hun tocht ging voor 90 procent over onverharde wegen.

Met het bedrag kan de stichting een basisschool voorzien van een op afval gestookte kookinstallatie voor 250 leerlingen en verder het dak van het weeshuis renoveren en voorzien van golfplaten en zonnepanelen waarmee het weeshuis nog duurzamer en zelfvoorzienend wordt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS