Archief

Westlanders verlaten waterschapspartij na conflict

Lierenaren Leo Boekestijn en Jan de Nooy zijn per direct uit de fractie van de Algemene Waterschapspartij (AWP) in het Hoogheemraadschap van Delfland gestapt. De twee kunnen niet samenwerken met voormalig hoogheemraad Hans Middendorp.

Middendorp werd vorig jaar schuldig bevonden aan het duwen van een vrouw in het Haagse Bos, nadat hij was gebeten door haar hond. Hij stapte vervolgens op als hoogheemraad. Hij keerde wel terug als fractielid van AWP in de Verenigde Vergadering (VV), een soort gemeenteraad van het Hoogheemraadschap.

Die beslissing was destijds voor Boekestijn al onverteerbaar, blijkt nu uit een verklaring van de twee Westlanders. Daarnaast bleken de karakters van fractievoorzitter De Nooy en die van Middendorp sterk te botsen. "Dan moet je helaas constateren dat van samenwerking binnen de AWP-fractie geen sprake meer kan zijn."

Boekestijn en De Nooy beraden zich over hun toekomstige rol binnen de VV. Dijkgraaf Van Haersma Buma en de fractievoorzitters van de verschillende partijen gaan woensdagavond in overleg over de praktische gevolgen.

Hans Middendorp is op 28 november 2018 in hoger beroep vrijgesproken van de mishandeling.

Categorieen:
Politiek