Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlanders winnen 24-uurs race Francorchamps

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: woensdag 19 oktober 2016 14:32


Het Westlandse Dutch Dyane Racing Team heeft dit weekend de eerste plaats veroverd tijdens de 24-uurs race op het circuit van Francorchamps bij Spa. Met nog acht andere teams streden de Westlanders in de klasse 'Classique', een wedstrijd voor de automerken 2CV of Dyane.

Bij het invallen van de duisternis lag de Dyane van de piloten Frank van Koppen, Martijn van der Goes, Erik Nederpel, Erik van der Voort en Rob van der Voort zaterdag op de tweede plaats. Gedurende de nacht wist het team de eerste plaats te veroveren en de voorsprong uit te bouwen tot zeven rondes.

Door het afbreken van bouten aan de linker stuurstang, had de racer zondagochtend een onderhoudsbeurt van negen minuten nodig. Desondanks wonnen de Westlanders de strijd met twee ronden voorsprong op de Fransen van de Oui-Oui Deuche en het Belgische TWG Racing.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS