Westlandia blijft succesvol: 1-0 overwinning op ADO'20

RKVV Westlandia heeft zondag met 1-0 gewonnen van ADO'20. Daarmee zet de club de succesvolle lijn van na de winterstop voort: tot nu toe won Westlandia alle wedstrijden.

In de eerste helft had ADO'20 een licht overwicht, maar keeper Edgar Leerdam van Westlandia was goed op dreef en wist alle ballen uit het doel te houden. Toch was geen van beide clubs de betere partij in het spel. Opvallend was dat er in de hele wedstrijd voor beide clubs weinig kansen waren om te scoren. Uiteindelijk kreeg Westlandia drie kansen, waarbij Giovialli Serbony na 25 minuten één keer wist te scoren.

Vooral de slotfase van de wedstrijd was erg spannend. ADO'20 werd erg agressief in het spel en Westlandia kroop door het oog van de naald. Toch slaagde Westlandia er uiteindelijk in ADO'20 te verslaan. Daarmee stijgt de club twee plekken in de ranglijst, van plek 10 naar plek 8.

Een andere spannende wedstrijd was die tussen GLZ Delfshaven-SV Den Hoorn. Den Hoorn heeft al lang geen wedstrijd gewonnen en dus was het belangrijk voor de club om punten te behalen. Een groot deel van de wedstrijd leek dat ook te gaan lukken. Na 2 minuten scoorde Sem Remmerswaal van Den Hoorn het eerste doelpunt en werd de stand 0-1. GLZ Delfshaven had veel balbezit, maar wist in het begin niet te scoren. Vlak voor rust scoorde Kensley Plaate voor SV Den Hoorn de tweede goal en werd het 0-2.

Den Hoorn hield ook in de tweede helft eerst nog gemakkelijk stand tegenover Delfshaven. Echt spannend werd het tegen het einde van de wedstrijd, toen Delfshaven twee corners mocht nemen, waarbij het gelijkspel werd. Hoewel Den Hoorn nog in de aanval ging, wist Delfshaven aan het einde nog een derde goal te scoren. Den Hoorn kwam dus van een koude kermis thuis: de eindstand werd 3-2 voor Delfshaven.

In de wedstrijd Velo-CVV Zwervers deed Velo in het begin qua spel niet voor Zwervers onder. Vlak voor de rust werd het spel minder spectaculair. Verschillende ballen kwamen verkeerd aan. De ruststand werd 1-1.

Na de rust kreeg Velo-speler Tony van den IJssel nog een kans, maar zijn schot ging over het doel. Uiteindelijk bleek Zwervers toch te sterk voor Velo: de eindstand werd 1-2 in het voordeel van CVV Zwervers.