Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlands college laat zich niet uit over Nashville-verklaring

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2019 23:18

Foto: Gemeente Westland


Het Westlandse college van B en W neemt geen standpunt in over de zogenoemde Nashville-verklaring, waarin bepaalde vormen van seksuele geaardheid worden afgewezen. "Als bestuursorgaan hebben wij geen theologische opvattingen", staat in de woensdag gegeven reactie op vragen van de gemeenteraadsfracties van D66 Westland en GroenLinks Westland.

Genoemde fracties wilden nadrukkelijk van alle collegeleden weten of zij afstand nemen van de gewraakte verklaring. D66 en GroenLinks motiveerden het verzoek met het gegeven dat ChristenUnie-SGP deel uitmaakt van het huidige college van B en W van Westland. Landelijke voorlieden van de SGP hebben zich nadrukkelijk verbonden aan "dit anti-LHBTI-pamflet".

Het college verklaart: "Ons is bekend dat enkele landelijke vertegenwoordigers van een politieke fractie hun steun hebben gegeven aan deze verklaring. Dat is een afweging die door die politici zelfstandig is gemaakt. Een relatie met dit college op dit punt is niet aan de orde".

D66 en GroenLinks vroegen ook: "Onderschrijft ieder lid van het college het LHBTI-beleid van het Westlands Akkoord waarin is opgenomen: 'We zetten de activiteiten in het kader van Westland-Regenboogstad voort, waaronder voorlichting op scholen. Ook stimuleren we het werk van de John Blankenstein Foundation bij de sportverenigingen'.


In de reactie wordt gesteld dat een wijziging van het Westlandse LHBTI-beleid niet aan de orde is. "Wij staan voor tolerantie en een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt", aldus B en W.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS