Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlands college van B en W beraadt zich over lachgas op feesten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 23:54

Foto: Philip van Geest spreekt raadsleden toe


Wethouder Piet Vreugdenhil van de gemeente Westland gaat in het college van B en W van gedachten wisselen over het verkopen van ballonnen met lachgas op feesten, ook al zijn die uitsluitend toegankelijk voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar. Dat kondigde hij maandagavond aan in een commissievergadering.

Vreugdenhil zei dit in antwoord op vragen vanuit de GBW-fractie. Die vragen waren gebaseerd op het recente Koningsdagfeest van Cannes Outdoor in Naaldwijk. Organisator Philip van Geest had in de aanloop naar dat feest de vraag gekregen of en een lachgasbar zou zijn, zo zei hij als inspreker in de commissievergadering. Van Geest stelde dat lachgas tegenwoordig gemeengoed is op ieder festival, dat het geen drug is, en onderstreepte dat het feest uitsluitend toegankelijk was voor 18-plus.

GBW-raadslid Mireille van der Stelt opperde: "De meningen zijn verdeeld over de hoeveelheid schade die de inname van lachgas kan veroorzaken aan de gezondheid. Ondanks het feit dat er nog niet exact duidelijk is wat de concrete gevolgen zijn van het gebruik van lachgas op de gezondheid, is in ieder geval duidelijk dat de inname hiervan geen positieve uitwerking heeft."
"Is de wethouder bereid om bij de aanvraag van vergunningen de organisatoren van evenementen het dringende verzoek te doen om geen lachgasballonnen te zullen verkopen?", aldus Van der Stelt.

Bevallingen
"Ik heb me er nog eens in verdiept", aldus Vreugdenhil, "lachgas wordt gebruikt bij bevallingen. En ik heb het idee dat het zich daartoe zou moeten beperken. Ik zie geen enkel heil in het promoten van lachgas. Ik snap werkelijk niet dat dit gebeurt." 

Overigens heeft Van Geest tien dagen voor Koningsdag een e-mail naar de gemeente gestuurd met de vraag naar de opvatting van de gemeente op dit punt, "maar ik heb geen reactie gekregen". Vreugdenhil zei dat hij hiervan baalt. "Was die brief maar direct op mijn bureau gekomen, dan had ik in actie kunnen komen", zei de wethouder die dit nog verder uitzoekt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS