Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlands college wil niet praten met Hoekse ontwikkelaar

Burgemeester en wethouders van Westland wil niet nogmaals in gesprek met de ontwikkelaar van woonwijk l'Avenue in Hoek van Holland over uitbreiding op Westlands grondgebied. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van GemeenteBelang Westland hierover.

"Uiteraard willen wij wel meewerken aan de bouw van woningen voor onze eigen jongeren, maar dan moeten deze woningen in of bij de bestaande kernen van onze gemeente worden gebouwd, op gronden die beschikbaar zijn voor woningbouw en die niet gelegen zijn in het duurzame glas," aldus het college.

B en W wil dan ook geen discussie voeren over welke voorwaarden er aan duurzame glastuinbouwgebieden in Westland worden gesteld: "Door de discussie over duurzaam glas opnieuw te openen is de kans groot dat ontwikkelaars grondposities in zouden nemen in het duurzame glas, waardoor herstructurering van het glas kan worden belemmerd." 


Verder zijn er volgens het college voldoende gronden voor woningbouw beschikbaar om tot 2030/2035 in onze woningbehoefte te voorzien.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS