Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlands initiatief behaalt hoofdprijs in Raalte

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018 12:44

Foto: Marja van der Ende


Het Westlandse initiatief om al fietsend je eten te kopen bij stalletjes langs de weg en boerderijen, wordt uitgebreid naar de streek Salland in Overijssel. Onder de noemer 'Noaberhaptrap' (Sallands voor: fietsen van buur naar buur om je eten bij elkaar te sprokkelen) wonnen initiatiefneemster Marja van der Ende en haar Overijsselse compagnon Fanny Beishuizen woensdag de hoofdprijs van 4.000 euro in de Gezondheidsverkiezing 2018 van de gemeente Raalte.

Van der Ende begon vorig jaar de Facebookgroep 'Fietsen voor m'n eten - Westland', waarmee ze streekgenoten aanmoedigt hun eten op een bewuste manier bij kwekers, boerderijen en lokale ondernemers te kopen. Inmiddels heeft de groep ruim 2.300 leden en meer dan 150 adressen op de regiokaart.

Per toeval kwam Van der Ende met Beishuizen in contact en onstond er een samenwerking. Met het gewonnen bedrag kan een 'Fietsen voor m'n eten'-website voor de regio Salland worden opgezet en kan promotiemateriaal worden gemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS