Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlands Mannenkoor oefent voor Ahoy

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 7 december 2017 12:29


De leden van het Westlands Mannenkoor staan aan de vooravond van een heel bijzonder concert. Op donderdag 28 december staat het 150-koppige koor op de planken van Ahoy Rotterdam. De mannen verlenen medewerking aan de slotvoorstelling van 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop'.

Voor het zover is, moet er flink gerepeteerd worden. Terwijl de meeste mensen een link leggen tussen het Westlands Mannenkoor en klassieke muziek, gooit het koor het nu over een andere boeg. Woensdagavond werden in De Kiem in 's-Gravenzande nummers van The Cats geoefend.

Het optreden in Ahoy vloeit voort uit het benefietconcert eind mei bij Noordam Plants in 's-Gravenzande. Op dat concert speelden het Westlands Mannenkoor samen met coverband The Clarks. "Dat was zo'n mooie samenwerking en moest eigenlijk een vervolg krijgen", zegt koorlid Hermen Kerssies. Donderdag 28 december is dus dat vervolg.

Wie denkt dat het Westlands Mannenkoor louter bedoeld is voor krasse knarren, heeft het mis. Het koor verjongt. Op dit moment is de 37-jarige Johan Kuijvenhoven het jongste lid. "Ik zag een maat bij de WOS op het kerstconcert in De Doelen. Toen zei ik tegen m'n meissie: dat ga ik ook proberen!".

De 'oude rot in het vak' Jan Ruigrok verwoordt de missie van het Westlands Mannenkoor: "De liefde voor muziek overbrengen op andere mensen. Je gaat blij van het podium af, en de hele zaal loopt leeg met een goed gevoel. Dat is onze opzet".

Het concert in Ahoy is bijna uitverkocht. Kaarten zijn onder meer nog verkrijgbaar bij de leden van het Westlands Mannenkoor.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS