Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse architectuurprijs wordt Adriaan Dessing Prijs

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 16 april 2018 12:18


De nieuwe Westlandse architectuurprijs gaat voortaan de Adriaan Dessing Prijs heten. Dat werd zaterdag bekend tijdens de postume uitreiking van de prijs aan Adriaan Dessing tijdens het Woonevent in het gemeentekantoor aan de de Laan van de Glazen Stad. Robert Dessing, een achterkleinzoon van Adriaan Dessing, nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder De Goeij.

Adriaan Dessing begon zijn ontwerpcarrière zeer waarschijnlijk in 1907 en bleef tot zijn dood in 1948 actief als architect. De laatste 12 jaar werkte hij samen met zijn zoon Wim, die het bedrijf tot 1973 voortzette. De prijs bestond uit een beeldje, een geldbedrag, bloemen en een boek over het werk van Adriaan Dessing dat ter gelegenheid van deze prijsuitreiking is uitgegeven. Hoewel Floortje Dessing erbij zou zijn, kon zij door haar drukke werkzaamheden voor haar programma 'Floortje naar het einde van de wereld' de prijs niet mede in ontvangst nemen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS