Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse fracties stellig: ‘Afwijzen die aanvraag van de NAM'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 9 juli 2018 23:54

Foto: Archief WOS Media


De meeste fracties in de gemeenteraad van Westland vinden dat het college van B en W de aardgasplannen van de NAM zonder meer moet afwijzen. Het college heeft in hun ogen een te vriendelijke concept-zienswijze op de vergunningaanvraag op tafel gelegd.

"We moeten er keihard met een gestrekt been ingaan", betoogde Peter Duijsens (Westland Verstandig) maandagavond in een extra commissievergadering. "We moeten de afwijzing scherper aanzetten", vond Peter Voskamp namens de LPF. Ulbe Spaans (Groen Links) was fel: "Wij zijn absoluut tegen iedere uitbreiding van deze waanzin." De kwalificatie die Nico de Gier (PvdA) aan de concept-zienswijze meegaf, was: "Boterzacht". Ook GBW vond de voorgestelde zienswijze niet ver genoeg gaan.
Volgens D66-woordvoerder Maxim van Ooijen moeten de vele vragen die het college in de concept-zienswijze heeft opgenomen, worden herschreven. "Elke vraag moeten wij vertalen in een stelling", zei hij.
De fracties van VVD en ChristenUnie-SGP konden zich redelijk goed vinden in het concept.

Wethouder Pieter Varekamp zei dat het college onvoldoende informatie heeft om nu ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen. "Wij willen nadere informatie", aldus de wethouder. Hierop werd hem vanuit de commissie voorgehouden, dat dit gezien de procedure van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een zeer twijfelachtige route is.

Varekamp vroeg zich vervolgens hardop af, of het wel een haalbare kaart is om in de loop van morgen (dinsdag) een vernieuwde zienswijze aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen. Overigens is de zienswijze geen onderwerp, dat in een voorstel in stemming wordt gebracht. Het indienen van een zienswijze is in deze procedure een bevoegdheid van het college van B en W.

Op deze dinsdagavond staat de bespreking van het zienswijze-concept op de agenda van de raadsvergadering. De NAM wil tot 2027 gas uit de Westlandse ondergrond halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS