Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse gemeenteraad naar Raad van State over Yunus Emre

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 9 december 2019 08:36

Foto: Signbiblio


Vertegenwoordigers van de Westlandse gemeenteraad gaan maandagmiddag bij de Raad van State in beroep tegen de uitspraak van minister Slob om de Islamitische basisschool Yunus Emre op te nemen in het plan van scholen. De zaak dient om 15.00 uur.

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad ziet de komst van de school niet zitten. De drie lokale partijen LPF, Westland Verstandig en GBW denken dat een dergelijke school de integratie niet ten goede komt. Tijdens een raadsvergadering in juli weigerden de partijen om de school op te nemen in het Plan van Scholen.

Burgemeester Arends liet meteen weten door de weigering van de lokale partijen niet anders te kunnen dan de minister van Onderwijs te wijzen op zogeheten taakverwaarlozing van de Westlandse gemeenteraad. Dat heeft hij gedaan. Het besluit is namelijk in strijd met de vrijheid van onderwijs die in de grondwet is vastgelegd. Minister Slob heeft daarom eigenhandig het Plan van Scholen met daarin Yunus Emre vastgesteld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS