Archief

Westlandse lintjesregen terug naar Poeldijk

De lintjesregen in de gemeente Westland zal dit jaar worden gehouden in zalencomplex De Veiling (voorheen De Leuningjes) in Poeldijk. Dat is donderdagavond door burgemeester Bouke Arends bekendgemaakt.

Met de terugkeer naar deze locatie voldoet Arends aan een wens van de gemeenteraad. Zijn voorganger, waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne, had een uitgesproken voorkeur voor het gemeentehuis aan de Verdilaan. Praktisch nadeel van die locatie is, dat soms niet alle gedecoreerden en hun naasten plaats kunnen nemen in één ruimte.

Vele jaren was De Leuningjes de min of meer vaste locatie van de lintjesregen. Toen de grote zaal in oktober 2015 wegens asbestsanering gesloten moest worden, is aanvankelijk uitgeweken naar De Kiem in 's-Gravenzande. Na de gereedkoming van het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk was er voor Van Ardenne geen twijfel: dit zou voortaan de aangewezen locatie zijn.

Het was vorig jaar de Seniorenraad Westland die de noodgedwongen splitsing binnen families wegens ruimtegebrek in de raadzaal als zeer ongewenst aankaartte. Een deel van de gasten moest de lintjesregen in april 2018 via televisie in een andere ruimte volgen.



De gemeenteraad was het, bij stemming over een motie in oktober, in overgrote meerderheid eens met de 'totaal in één zaal'-wens. De lintjesregen is dit jaar op vrijdag 26 april, de laatste werkdag voor Koningsdag.

Eerder maakten wij deze reportage over de lintjesregen-discussie.