Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse markten flink uitgedund

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 25 maart 2020 16:30


Nadat het kabinet maandag aangescherpte coronamaatregelen heeft aangekondigd, kwam burgemeester Bouke Arends dinsdag met lokale maatregelen. Zo zijn de Westlandse markten vanaf nu beperkt tot alleen voedselkramen en moet iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden.

"Tussen elke kraam is vier meter afstand gehouden en we hebben voor de kraam een pad gecreëerd waar mensen afstand kunnen houden en ook ervoor kunnen wachten. Ook hebben we desinfectiemiddel voor de handen beschikbaar" vertelt Clasina Vreugdenhil van Stroopwafelkraam Markus. Zij staat elke woensdag op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.


Vreugdenhil is blij dat de weekmarkt op deze manier nog door kan gaan. "Op deze manier kunnen we de schade inhalen, maar veel omzet maken zit er niet meer in." Ze vindt de nieuwe situatie begrijpelijk, maar heeft het wel te doen met verkopers die niet in de voedselbranche zitten. "Ik hoop dat ze van de gemeente een vergoeding krijgen voor het standplaatsgeld wat ze betaald hebben, want zij kunnen nu helemaal niets verkopen."

Bezoekers van de markt houden zich volgens de stroopwafelverkoopster goed aan de regels. "Als het zo zou gaan door heel Nederland, zou het geen probleem moeten zijn."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS