Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse Open Monumentendag officieel van start

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 7 september 2018 20:32

Foto: Kees van Doorn


Wethouder Piet Vreugdenhil heeft vrijdagavond samen met de voorzitter van de stichting Monumentaal Westland, Arie Storm, de Westlandse Open Monumentendag van start laten gaan. Hij deed dat bij de 125-jarige Sint-Andreaskerk in Kwintsheul door een symbolische sleutel te overhandigen aan Storm.

Het landelijke thema dit jaar is 'In Europa'. Daarmee ligt het accent op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt. Een van die overeenkomsten is dat paard en wagen vroeger vaak gebruikt werd als vervoersmiddel. Ook van de ene naar de andere kerk. Een proces dat vrijdagavond ook nagedaan werd tussen de Sint-Jan de Doperkerk in Wateringen en de eerder genoemde kerk in Kwintsheul. 


De deelnemende monumenten in Westland zijn tijdens de open monumentendag op 8 en een aantal ook op 9 september vrij toegankelijk voor publiek.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS