Archief
WOS  Media-Dennis van Schie

WOS Media-Dennis van Schie

Westlandse raad bijeengeroepen voor 'urgente kwestie'

De leden van de Westlandse gemeenteraad zijn ondanks de vakantie opgeroepen voor een extra raadsvergadering. De vergadering, die dinsdagavond wordt gehouden, gaat over een urgente kwestie rond de huisvesting van arbeidsmigranten, maar wat het probleem precies behelst, is nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de gemeente Westland wilde maandagochtend nog niet veel kwijt, maar stelde wel dat maandagmiddag meer duidelijk moet worden. Later in de middag blijkt dat pas dinsdag meer duidelijk zal worden, dan wordt namelijk de agenda pas door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Wel wilde ze zeggen dat het gaat om een 'reparatie'.

Uit een belronde langs een aantal fractievoorzitters blijkt dat ook zij nog niet op de hoogte zijn van de exacte problematiek. Zeer waarschijnlijk wordt de vergadering niet in het openbaar gehouden, al hebben een aantal raadsleden al aangegeven hier eigenlijk op tegen te zijn.

Dat het om een zeer dringende zaak gaat blijkt uit het feit dat de raad tijdens het reces wordt opgeroepen. Dat wordt slechts heel zelden gedaan. Onduidelijk is nog hoeveel raadsleden er daadwerkelijk bij kunnen zijn, gezien het feit dat er ook Westlandse politici in het buitenland zitten.

Categorieen:
Westland Politiek