Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse raad in bezwaar tegen besluit over moslimschool

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juli 2019 12:50

Foto: Thierry Schut


De drie Westlandse lokale politieke partijen willen tegen het besluit van onderwijsminister Arie Slob ingaan en hebben daar dinsdag een voorstel toe ingediend. Volgens de partijen, samen de meerderheid vormend, gaat de minister de fout in met het besluit om de islamitische basisschool Yunus Emre op te nemen in het Plan van Scholen.

Het bezwaar dat is ingediend gaat over het 'overrulen' van de raad door de minister en tegen de inhoud van het besluit. De griffier zorgt namens de raad dat er een beroepschrift komt dat zal worden toegezonden naar de Raad van State.

De overige partijen liet blijken dat ze het niet met het voorstel eens zijn. Willy de Zoete (CU-SGP): "Wij willen hier niets mee te maken hebben." Benjamin Hofland (D66): "De meerderheid mag geen dictatuur vormen voor de minderheid." Nico de Gier (PvdA): "Hier hebben we een mooi woord voor: populisme."

Maar vanuit de lokale partijen klinkt het geluid dat ze zelf mogen besluiten hoe ze stemmen, of zoals Kelly van Rijn (GBW) het verwoordt: "We halen alles uit de kast. We willen alle mogelijkheden benutten om dit besluit tegen te gaan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS