Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandseweg in Maassluis krijgt nieuwe oversteekplaatsen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 6 juli 2019 10:52

Foto: De Westlandseweg - Foto Google Streetview


De gemeente Maassluis gaat nieuwe oversteekplaatsen aanleggen op de Westlandseweg om mensen die de bus gebruiken beter van dienst te zijn. Dat laat het college van B en W weten in een raadsinformatiebrief.

Op dit moment zijn er aan de noordkant van de weg (vanaf de gemeentegrens tot aan de Uiverlaan) nog geen oversteekplaatsen aanwezig. "Reden hiervoor is dat op dit deel nauwelijks bestemmingen of voorzieningen zijn", aldus het college. Daardoor steken maar weinig mensen daar de weg over. Daar gaat echter verandering in komen.

Zo is de nieuwe woonwijk Wilgenrijk volop in ontwikkeling en komen er, zodra de Hoekse Lijn gaat rijden, nieuwe bushaltes voor lijn 33 op de Westlandseweg. "Daarom zullen bij deze nieuwe bushaltes voetgangersoversteekplaatsen met zebrapad worden gerealiseerd."

In een motie riep de gemeenteraad het college eerder op om behalve op de Westlandseweg ook voor de Industrieweg en Laan 1940-1945 betere voorzieningen voor voetgangers te onderzoeken. Volgens het college ontbreken echter ook op de Industrieweg bestemmingen. Alleen bij de onderdoorgang naar het Balkon moet nog een oversteekplaats komen. Deze wordt naar verwachting pas bij de herinrichting van de weg in 2021 aangelegd. Het zal gaan om een oversteekplaats met een plateau of middeneiland.

Volgens het college zijn op de Laan 1940-1945 voldoende oversteekplaatsen aanwezig, voornamelijk bij de rotondes.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS