Archief
Els Spaargaren helemaal rechts op de foto

Els Spaargaren helemaal rechts op de foto

WestlandStek voor Els Spaargaren

Els Spaargaren uit Naaldwijk heeft zaterdagmiddag uit handen van wethouder Piet Vreugdenhil (cultuur) de WestlandStek ontvangen. Dat gebeurde tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van de Historische Vereniging in het Westlands Museum in Honselersdijk. Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar vrijwillige en veelzijdige inzet voor het historisch erfgoed van Westland.

Els Spaargaren heeft zich gedurende 8 jaar bestuurlijk ingezet voor de Historische Vereniging. Gedurende deze periode heeft zij diverse tentoonstellingen georganiseerd, historische uitgaven gerealiseerd en een jubileumboekje ontwikkeld. Daarnaast is zij 23 jaar vrijwilliger bij het Historisch Archief Westland en al 32 jaar bij het Westlands Museum.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.