Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder spreekt Vestia opnieuw aan over Van der Goesstraat

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 25 juni 2019 00:44

Foto: Archief WOS Media


Wethouder Ben van der Stee van de gemeente Westland zal deze dinsdag opnieuw contact zoeken met woningcorporatie Vestia. Hij wil daarin opnieuw opkomen voor de belangen van de huurders van woningen in de Van der Goesstraat in Honselersdijk. Dat beloofde Van der Stee maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Om zijn inzet was gevraagd door de raadsfracties van GBW en LPF. Enkele bewoners maakten tijdens de vergadering gebruik van het inspreekrecht om de gemeenteraad een beeld te geven van welke zaken er in hun ogen allemaal mis zijn gegaan. Volgens hen is er sprake van renovatie in plaats van wat Vestia 'groot onderhoud' noemt. 


Strikt genomen, is die discussie een zaak tussen de huurders en Vestia, waar de gemeente als zodanig buiten staat.
Daarom was de gemeente ook niet van alle werkzaamheden op de hoogte, bevestigde de wethouder. De vervanging van de dakkapellen op de achterkant van de woningen is inmiddels qua vergunningen geregeld, maar dat geldt nog niet voor de vervanging van de dakkapellen aan de voorkant. De gegevens voor de aanvraag van een omgevingsvergunning waren op maandag nog niet compleet.

"Het belangrijkste is nu dat eerst alle benodigde gegevens binnenkomen. Ik weet op dit moment niet wat er nog ontbreekt en wat er bekeken moet worden", aldus Van der Stee. Verder zei hij nog, dat hij de bewoners er op heeft gewezen dat zij wettelijke mogelijkheden hebben om Vestia aan te spreken. Zij moeten de kwestie 'renovatie of groot onderhoud' voorleggen aan de Huurdersraad Vestia. Dat is voor de bewoners van belang met betrekking tot de hoogte van vergoedingen en eventuele vervangende, tijdelijke woonruimte.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS