Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder biedt excuses aan voor vertraging ombouw Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 14 december 2017 10:21

Foto: Bas Booister


Wethouder Langenberg van Rotterdam biedt de gebruikers van het openbaar vervoer zijn excuses aan voor de nieuwe vertraging van de oplevering van de Hoekse Lijn. Hij wil de reizigers tegemoet komen met een speciale regeling met goedkoper reizen. Ook meldde hij dat twee directeuren van het project zijn gehaald. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

"Het is op nieuw een forse vertraging", zegt Langenberg. "En dus is er langer sprake van vervangend vervoer. Maar een bus is geen metro én geen trein. Mensen gaan te laat op hun werk komen en dat betreur ik zeer."

Kosten
Ook lopen de kosten enorm op. Het project gaat minimaal 25 tot 35 miljoen euro extra kosten. In het slechtste geval wordt de tegenvaller 90 miljoen.

De Hoekse Lijn wordt omgebouwd van spoorlijn naar metrolijn. Het project zou in eerste instantie in september 2017 zijn opgeleverd. Er waren onder meer problemen met de software voor de spoorwegbeveiliging. Ook bleken er op sommige plekken onverwacht kabels te liggen. De oplevering werd eerst met vijf maanden uitgesteld. Nu is de opening opnieuw uitgesteld. In het slechtste geval zijn de werkzaamheden nu in het laatste kwartaal 2018 afgerond.

Aanpassingen
Wethouder Langenberg laat weten dat per 8 januari 2018 de dienstregeling opnieuw wordt aangepast. Er komen extra ritten van buslijnen 712. Buslijn 713 gaat eerder rijden. De dienstregeling van buslijn 156 wordt aangepast, zodat deze beter aansluit op de rest. Volgens de wethouder probeert de RET met deze nieuwe dienstregeling zoveel mogelijk te voorkomen dat reizigers in te volle bussen moeten reizen of te maken hebben met aansluitproblemen. Drukte in de spits zijn wel moeilijk te voorkomen, zegt de wethouder.

Korting
Met de RET is afgesproken dat mensen die met de OV-chipkaart gebruik maken van het vervangend vervoer een korting krijgen van 50 procent op de ritprijs. Ook abonnementshouders krijgen met saldosparen een korting van 40 euro. De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag maakt geld vrij voor de maatregelen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS