Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder: 'Dichtstbebouwde Westland steeds groener'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 27 augustus 2019 11:08


"Westland wordt steeds groener", zegt wethoude Cobie Gardien. Zij reageert hiermee op de cijfers van het CBS, waaruit blijkt dat het kassengebied de dichtstbebouwde gemeente van Nederland is.

"De cijfers kwamen niet als een verrassing", aldus Gardien. "We zijn een gebied met veel economische bedrijvigheid, dat brengt nu eenmaal bebouwing met zich mee. De helft van de bebouwing wordt dan ook ingenomen door kassen."

Maar volgens haar doet de gemeente er alles aan om meer groen in het gebied te krijgen. "Juist in nieuwe woonwijken, die gebouwd worden op plekken waar eerst kassen stonden, zorgen we dat er veel natuur en groen komt. We gaan daar in de toekomst nog strikter op toezien. Daarnaast zijn er plekken waar we vanaf blijven. We hebben bijvoorbeeld een prachtige kuststrook, die moet vooral zo blijven."

Meer groen

De vergoening gaat natuurorganisaties niet snel genoeg. "Net als dat mensen familie nodig hebben en dat ze af en toe moeten rusten, hebben ze ook natuur nodig om goed te kunnen functioneren", reageert Geert van Poelgeest, voorzitter van Natuurlijk Delfland. "Als er te weinig groen is, zijn er allerlei nare gevolgen. Denk aan stress, depressies, egoïsme, maar ook asociaal gedrag. De verhouding bebouwing en natuur moet in balans zijn en in het Westland is die balans zoek."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS