Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder Langenberg stapt op om Hoekse Lijn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 22 februari 2018 16:10

Foto: Casper Rila 1


De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Infrastructuur) is donderdag opgestapt vanwege het debacle rond de Hoekse Lijn. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het ombouwen van de nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland liep zo uit de hand dat het project 90 miljoen duurder uitvalt dan gepland en zeker veertien maanden later wordt opgeleverd.

De gemeenteraad debatteerde donderdag over een kritisch rapport van de raadscommissie Hoekse Lijn. De raad verwijt hem dat hij te laat en te slap heeft opgetreden. Langenberg erkende dat hij scherper had moeten handelen.

"Uw onderzoeksrapport trekt stevige conclusies die ik niet op alle fronten deel, maar waar ik als wethouder uiteindelijk en altijd wel verantwoordelijk voor ben. Daarom voel ik mij ook genoodzaakt mijn functie als wethouder van Rotterdam neer te leggen", zei Langenberg.

"Ik ben er dankbaar voor dat ik deze mooie functie in deze stad naar mijn hart heb mogen vervullen. Het spijt mij dat ik voortijdig hiermee moet stoppen, maar ik denk dat er geen andere weg is dan dat ik mijn taken overdraag", besloot de wethouder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS