Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder mag op zoek gaan naar nieuw theaterbestuur

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 1 maart 2016 01:03


Cultuurwethouder David van der Houwen mag op zoek gaan naar nieuwe bestuursleden voor Theater Koningshof in Maassluis. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een gesprek tussen het aftredende theaterbestuur en het Maassluise college van B en W. Volgens het college is er een zeer gecompliceerde situatie ontstaan rondom het theater, maar zijn er geen redenen om te twijfelen aan de integriteit van het bestuur.

Het voltallige bestuur was aanwezig, op aftredend voorzitter Wim Smit na. Hij gaf eerder al aan dat de verhouding tussen het gemeentebestuur en hem zodanig verstoord is, dat hij het nut van een gesprek niet in zag. Het college heeft penningmeester Peter Anker verzocht om voor een korte periode aan te blijven als bestuurslid om zorg te dragen voor de dagelijkse gang van zaken. Anker heeft aangegeven daartoe bereid te zijn. Het college dankt het bestuur voor de grote inzet en betrokkenheid zoals die getoond is vanaf haar aantreden half 2015.

Brief
Aanleiding voor het opstappen is de brief die het college vorige maand heeft verstuurd naar de gemeenteraad, met daarin de mededeling dat het college met het Koningshof-bestuur wil praten over onder meer de aanbevelingen van Bureau Berenschot. Dat viel vooral slecht bij voorzitter Smit. Verder heeft het bekend worden van het feit dat bestuursleden zichzelf een vrijwilligersvergoeding gaven, een rol gespeeld bij de beslissing.

Vergoedingen voor bestuursleden van Koningshof liggen nogal gevoelig na het schandaal met de vorige voorzitter, Pim Eitjes. Hij streek flinke vergoedingen op voor zijn werk als interim-manager bij Koningshof. Ook zijn broer, toenmalig wethouder Huub Eitjes was bij die zaak betrokken. Daarom is in de gemeenteraad in principe afgesproken dat er geen vergoedingen worden uitgekeerd aan bestuursleden van Koningshof.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS