Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder praat met provincie over verhuizing Dijkgraaf

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: woensdag 29 juni 2016 00:24

Foto: Timo Ploemen


Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland is bereid tot volledige medewerking om paardensportcentrum De Dijkgraaf te laten verhuizen naar een locatie aan de Papedijk in 's-Gravenzande. Sterker nog: hij is al in overleg met de provincie en milieutoezichthouder ODH om dit voor elkaar te krijgen.

Ouwendijk stelde dit dinsdagavond in reactie op een motie van vier fracties uit de gemeenteraad, die hem een actieve opstelling wilden opdragen. De desbetreffende motie van LPF, GBW, Westland Verstandig en CDA werd door hem overgenomen. Wel heeft hij de gemeenteraad eerder dinsdag in een memo laten weten, dat er nog steeds verschillende berekeningen omtrent de stikstof-effecten bij de ODH op tafel liggen. 

Intentieverklaring

De Dijkgraaf moet weg van Plaats Langeveld in Monster en heeft daarom al twee keer een dwangsom opgelegd gekregen. De gemeente heeft dat geld overigens nog niet ingevorderd. Er is wel een intentieverklaring getekend, dat De Dijkgraaf dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog aan de Papedijk kan overnemen. 

Namens Progressief Westland merkte raadslid De Gier op, dat zijn fractie onvoldoende informatie heeft om zich te kunnen uitspreken. Dit heeft alles te maken met de nabijheid van een zogeheten Natura 2000-gebied. "Het is namelijk nog onduidelijk, wat het effect op de toekomstige vestiging van andere bedrijven zal zijn, indien aan de verhuizing van de Dijkgraaf wordt meegewerkt", aldus De Gier.
Ook de woordvoerders van VVD, CDA en ChristenUnie-SGP hadden niet zonder zorgen kennis genomen van het nog steeds circuleren van uiteenlopende berekeningen omtrent de stikstof-effecten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS