Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder Voskamp: Bodemvervuiling Marelplein onverwacht

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 juni 2018 22:35

Foto: Gemeente Maassluis


Er was niet verwacht dat de grond onder het Marelplein in Maassluis de vervuiling zou bevatten die nu naar boven is gekomen. Dat stelt wethouder Voskamp. "Hadden we dit kunnen voorzien? Ja, als we het hele plein hadden opengemaakt", stelt hij. Inmiddels is dat tijdens de uitvoering van de herinrichting aan het plein alsnog gebeurd.

Tijdens de werkzaamheden is onder meer olie en asbest gevonden. Ook zijn er funderingsresten aangetroffen op de plek die was voorzien voor de ondergrondse afvalcontainer. Burgemeester en wethouders hebben dan ook 240.000 euro extra uitgetrokken voor het project, bovenop de 7 ton die er al voor ingeboekt staat.

Diverse fracties wezen er tijdens de commissievergadering dinsdagavond op, dat het historisch besef in de gemeentelijke organisatie beter op orde mag zijn, zodat men minder snel voor verrassingen komt te staan. De wethouder heeft op aandringen van de VSP toegezegd om in september met een evaluatie te komen van het project.

De ChristenUnie was verder niet blij, dat de WOS al een bericht over de extra kosten bracht, toen de raadsleden nog geen raadsinformatiebrief hierover hadden ontvangen. Voskamp sprak van een ongelukkige volgorde der dingen en liet weten dat dit stuk - dat onderdeel uitmaakt van de besluitenlijst - nog niet gepubliceerd had moeten worden.

Bijna klaar
De weg langs het Marelplein is al een aantal weken klaar en geopend. Het plein zelf, dat deels gebruikt zal worden als marktterrein (op de vrijdag) en deels als parkeerterrein, wordt naar verwachting volgende maand opgeleverd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS