Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder wil band met omwonenden sportzaal Sportlaan aanhalen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juli 2019 22:24

Foto: Wethouder Gerard van der Wees


Hoewel de gemeenteraad van Maassluis pas na de zomer een besluit neemt, lijkt er een meerderheid te zijn voor de bouw van een sportzaal aan de Sportlaan. Gemakkelijk zal het project waarschijnlijk niet verlopen, zo denken diverse oppositiepartijen. Zij vrezen vooral aan de bezwaren van omwonenden. Intussen wil de verantwoordelijk wethouder de banden met de wijkbewoners aanhalen.

Het zijn vooral omwonenden die de zaal niet zien zitten. Zij vrezen nog meer parkeerproblemen dan ze nu al hebben. Verder vinden zij dat ze niet genoeg betrokken worden bij het hele proces en dat er nog veel onduidelijk is over de afmetingen van de zaal. Wethouder Gerard van der Wees had juist het idee dat de gemeente de bewoners goed bij het project betrekt. Hij baalt er dan ook van dat het aanwezige publiek dat duidelijk anders ziet.

Van der Wees: "We willen bewoners betrekken bij het realiseren van de sportzaal. Wij streven ernaar om na het raadsbesluit met bewoners in gesprek te gaan. We willen de structurele parkeeroverlast proberen weg te nemen, in samenspraak met omwonenden." Dat de definitieve afmetingen nog niet duidelijk zijn, komt onder meer doordat er nog geen ontwerpen zijn gepresenteerd.

Vanuit de kant van het Lentiz Reviuslyceum komt een heel andere geluid. De school heeft juist een groot belang bij een snelle start van het project. Docent Paul Boelaars: "We zijn al ruim tien jaar hiermee bezig. Hopelijk komt er nu een eind aan het lange reizen van onze leerlingen. Dat scheelt ook weer onderwijstijd." Hij sluit af met een zin aan het adres van de omwonenden: "Het moet toch heerlijk wonen zijn in een wijk met zoveel sportvoorzieningen."

Na de zomervakantie wordt er verder gesproken over de sportzaal. Tijdens de commissievergadering dinsdagavond bleek namelijk dat heel wat partijen verder over het onderwerp willen praten in een raadsdebat. Dan moet duidelijk worden of de meerderheid van de raad overtuigd is van de plannen van de wethouder voor een sportzaal aan de Sportlaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS