Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Wethouder Zwinkels begrijpt zorgen over 'Polenhotels'

Wethouder Karin Zwinkels heeft er begrip voor dat inwoners van Naaldwijk en Poeldijk zich zorgen maken over de mogelijke komst van hotels voor arbeidsmigranten in hun omgeving. Dat zegt zij in gesprek met WOS Media, naar aanleiding van een tumultueuze bewonersavond vorige week over het plan aan de Lange Broekweg in Naaldwijk.

Volgens Zwinkels gaat de gemeente juist vanwege de onrust nu al, terwijl er nog geen aanvragen zijn, in gesprek met omwonenden. "Zij mogen hun zorgen uiten en aangeven waar zij dingen anders of beter willen."

Tijdens de bijeenkomst vorige week lieten omwonenden blijken een opvang met 290 bedden niet te zien zitten. De locatie zou te dicht bij een woonwijk liggen en er zou sprake zijn van een slechte ontsluiting. "Afgelopen maandag heb ik opnieuw een gesprek gehad. Daar zijn de zorgen op tafel gekomen en we hebben gezegd: 'Nu gaan we als gemeente kijken wat we met de zorgen en vragen kunnen doen'. In samenspraak met de initiatiefnemer kijken we wat er beter kan."

Veel mensen willen wel dat er Polenhotels komen, maar liever niet bij hen om de hoek, weet Zwinkels. "Mensen zien de noodzaak, begrijpen dat we er als gemeente mee bezig zijn, zien dat het lange tijd speelt. We moeten daarom wel concreet dingen gaan doen."

Deze woensdagavond is er een informatieavond over de plannen aan de Arckelweg in Poeldijk. De wethouder vraagt mensen hun zorgen vooral te delen. "En geef aan waar precies de zorg zit. Dan kunnen we concreet kijken wat we eraan kunnen doen."